ellipse

NRC Next ‘Kazantip: wekenlang feesten volgens de regels’

Plusone avatar black

NRC Next ‘Kazantip: wekenlang feesten volgens de regels’

Kazantip of Kazantip? Voor internationale festivalgangers was het maar verwarrend allemaal. Wie op internet zocht naar Kazantip 2012 kwam tot de conclusie dat het festival dit jaar zou zijn verhuisd naar Algarve, Portugal.

Het bleekt dat er deze zomer twee Kazantip festivals werden georganiseerd, en op beide websites zijn berichten te vinden waarin de organisaties elkaar uitmaken voor rotte vis.

Opmerkelijk is dat de organisatoren van Kazantip Portugal de naam ‘Kazantip ’ twee jaar geleden als merk hebben geregistreerd, terwijl Kazantip Oekraïne dat achterwege heeft gelaten. Dit betekent niet dat Kazantip Portugal gelijk heeft. De partij die als eerste de naam gebruikt kan het handelsnaamrecht claimen en daarmee de andere partij lokaal verbieden de handelsnaam te gebruiken, stelt Bjorn Schipper, advocaat intellectueel eigendomsrecht.

Ook in Nederland komen ruzies over festivalnamen voor. Zo won Dance Valley in 2004 een rechtszaak tegen een concurrerend festival met de naam ‘Dancehill’ en in 2006 was het opnieuw raak met een zaak tegen muziekevenement ‘Indian Valley’.

Lees hier het volledige artikel.

more insights

View all